Ovde dole klikneš i očas odeš na repcept

среда, 10. фебруар 2016.

"BROKARFIOLLI"


Danas zeleno, sutra žuto a prekosutra jeli crveno...te smo za danas zbrčkali...
"BROKARFIOLLI" sa batacima od ujne
Vako ćemo ...sa pijac ti treba
-Glava karfiolla
-Manja Brokolli
-Prazniluk i luk
-Karotna ili ti šangarepla
-Od ujne dva bataka od pileta ( kaže ujna "Mlado pile cico moj nije prešlo ni 20 iljada")baci kosku i naseckaj na sitno
-Pavlaka od krave
-Jaje od kokoške
-Mocart sir (Mozzarela)
-So biber i vegetla
Ali Džone kako su to napravio?
Paj sad...Operi Karfioll i Brokolli i u slanoj vodi ga skuvaj 10min...taman dok na Žilijen (neki fancuz u pitnju) naseckaš prazniluk,luk i karotnu kao i ujnine batake.
Procedi kuvano i suni u činiju.Dinstaj na malinovom ulju ujnine batake sa soli i biberom 10 min pa opet suni u činiju.Sad dinstaš Žilijena (povrće) 5 min i hvuš u činiju.
Umuti jaje od kokoške sa jednom pavlakom od krave i narendanim mocartom (Mozzarela) i prospi sve preko i ćušni u rernu na 230 cirke 30 min. I naravno poljupci stižu