Ovde dole klikneš i očas odeš na repcept

четвртак, 22. септембар 2016.

QSQS SA POVRĆEM

Krenula deca u školu, a neka i u obdanište a svi znamo koliko ogladne kad dođu i bace rančeve a meni ostalo neke piletine od ujne iz Borče i povrća iz friza pa reko za danas da napravimo...
"QSQS SA POVRĆEM" i piletinom
A treba ti vako:
-32 gr putera od prave krave
-2. kašiketine maslinovog ulja iz Grčke
-15 gr. saninice fine dimljene
-309 gr. pilećeg belog mesa od ujne
-mali cica mica prazniluk
-1 Crni luk
-2 čena luka protivu vampira
-1 šangarepa (što rendaš sa jabukom i medom pa daš deci za užinu)
-118 gr. brokolija (ono zeleno ko cvet)
-112 gr. karfiola (ono belo ko cvet)
-1 Napoli paradajz (to je onaj dugački, ko nema moš i čeri)
-116 gr. kus-kusa, ima u zdravoj hrani
-56 gr trapista od švercera iz Segedina
-24 gr parmezana iz Italiju
-Jedno pravo jaje od kokoške iz Surčina
-2dl.jogurta od krave
-2dl. mleka isto od krave 
Sad ćemo začine, sve od po pola male kašikičicice i to:
-so od soli
-Začini od meni dragih kumova (Kurkuma, Kumin)
-Đumbir u prahu
-šareni biber, al ne mnogo da se deca ne naljute
-peršun nism imao
A pravimo vako:
Puter i ulje zagrjemo na tiganju koji smo dobili od tašte na poklon i tu prvo propržimo saninicu i pileće belo sečeno na žilijena posolimo zabiberimo, pa kad je gotovo izvadimo pa roknemo luk, prazniluk i šangarepu isto na žilijena.Sunemo i sve začine sa belim lukom i pržnemo 16 minuta.Za to vreme sa malo soli skuvamo karfiol i brokoli kolko da baci ključ i ohladimo hladnom vodom da sačuva boju.
E sad dolazi do simbioze svega što smo krčkali, ređamo u šta imamo za pečenje, prvi sloj povrće, dinstani lukac i meso i na kraju prospemo malo kus-kusa pa ponovimo priču dok ne utrošimo sve i ukrasimo paradajzom sečenim na kriške,Umućkamo jaje od kokoške sa jogurtom, mlekom, parmezanom i prospemo preko svega,namrvimo trapist odozgo i ćušnemo u rernu na 216c cirke 30 min. 
I naravno poljupci stižu.
Čale